Bouwstart nieuwe school voor Swolgen en Tienray een jaar vertraagd

Print
Bouwstart nieuwe school voor Swolgen en Tienray een jaar vertraagd

De basisschool van Tienray is verouderd. Afbeelding: Google Maps

Swolgen / Tienray -

De bouw van een nieuwe school voor basisschoolleerlingen uit Tienray en Swolgen loopt minstens een jaar vertraging op. Het huidige ontwerp moet aangepast worden, onder meer omdat het allemaal duurder uitvalt dan verwacht.

Eigenlijk zou in augustus van dit jaar nog de eerste schop de grond in gaan voor het gebouw dat ‘Kindcentrum STip’ zal gaan heten. Op dit moment maken basisschoolleerlingen uit Swolgen nog gebruik van het oude schoolgebouw van De Klimboom. De kinderen van Tienray gaan naar de Mariaschool. Beide gebouwen voldoen echter al lang niet meer aan de eisen die modern onderwijs eraan stelt. Daarom wordt er straks één nieuwe school gebouwd bij sportpark Kerkebos in Swolgen.

Klimaatvriendelijk

Maar de bouwstart zal dus pas na de zomervakantie van 2020 plaatsvinden, onder meer omdat het gemeentebestuur van Horst aan de Maas dit soort panden zo klimaatvriendelijk mogelijk wil maken. En daar gaan extra tijd en geld in zitten. Verder zijn de prijzen in de bouw volgens de gemeente dusdanig gestegen dat de bouwplannen die er nu liggen te duur uitvallen.

Tekentafel

Daarom moeten de bouwtekeningen terug naar de tekentafel. Vervolgens krijgt onder meer de Horster gemeenteraad het nieuwe ontwerp ter goedkeuring onder ogen. Voeg daar nog een aantal (gemeentelijke en provinciale) procedures aan toe die langer hebben geduurd dan voorzien en er zit niets anders op dan de bouw een jaar uit te stellen. Als alles nu wel volgens planning verloopt, kunnen de kinderen van Swolgen en Tienray hun nieuwe gebouw in schooljaar 2021-2022 betrekken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen