Gloednieuw asfalt voldoet niet: Heerlense straat opnieuw op de schop

Print
Gloednieuw asfalt voldoet niet: Heerlense straat opnieuw op de schop

De Welterlaan voor de grote renovatie. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Een deel van het wegdek van de Burgemeester Gijzelslaan moet vernieuwd worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de deklaag van de gloednieuwe weg niet voldoet aan de eisen.

Het gaat om het stuk vanaf de brandweerkazerne tot en met het kruispunt en een klein gedeelte van de Ruys de Beerenbroucklaan. Dat stuk is als laatste aangelegd tijdens de volledige reconstructie van de Welterlaan en de Burgemeester Gijzelslaan en pas een half jaar geleden opgeleverd. Onderzoek wijst nu dus uit dat het wegdek niet voldoet en opnieuw geasfalteerd dient te worden.

Omleiding

Van de werkzaamheden gaan buurtbewoners niet veel overlast ondervinden. In één avond en nacht, van dinsdag 2 juli 18.00 uur tot en met woensdagochtend 3 juli 7 uur, zal de klus worden geklaard. Er geldt wel een wegafzetting die gevolgen heeft voor al het verkeer.

Zo zal het verkeer vanuit de Welterlaan niet verder kunnen vanaf de kruising met de Benzenraderweg. Vanaf de andere kant wordt de Ruys de Beerenbroucklaan afgesloten vanaf de Akerstraat. Verkeer op de Bekkerweg kan vanuit beide richtingen doorrijden tot aan de kruising. Buurtbewoners worden hierover door de gemeente ingelicht en op de avond zelf zullen verkeersregelaars aanwezig zijn.

Renovatie

De Welterlaan is van april tot en met oktober 2018 flink gerenoveerd. Op de straat, waarover dagelijks duizenden forensen Heerlen in- en uitrijden, gold gedurende die periode eenrichtingsverkeer waardoor je wel de stad in kon rijden, maar niet de stad uit kon. De waterafvoer werd volledig vernieuwd, er kwam een nieuwe middenberm waarin ook de bomen kwamen die eerst langs de straatkant stonden. Het asfalt op dit gedeelte voldoet wel aan alle eisen. Alleen het later aangelegde gedeelte dus niet.