Slechts twee kandidaten voor overname Elfenmeer: ‘toch iets te kiezen’

Print
Slechts twee kandidaten voor overname Elfenmeer: ‘toch iets te kiezen’

Afbeelding: PETER SCHOLS

Herkenbosch -

Er hebben zich de voorbije weken slechts twee kandidaten bij de gemeente Roerdalen gemeld voor de overname van vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch.

Het gaat om een nationale ondernemer en een buitenlandse kandidaat die niet uit een van de buurlanden komt, stelt wethouder Jan den Teuling die verantwoordelijk is voor de doorstart van het park nu de gemeente de vorige huurder heeft weggestuurd. Dat zich slechts twee kandidaten hebben gemeld, noemt hij ‘teleurstellend’.

Veelbelovend

Toch is de wethouder optimistisch gestemd. Want wat de twee ondernemers met het park willen gaan doen, ziet er volgens hem veelbelovend uit. In eerste instantie mochten geïnteresseerden hun voorstel in tweeduizend woorden beschrijven. De komende maand krijgen ze de tijd om de plannen verder concreet uit te werken. Volgens Den Teuling zijn de twee plannen zo afwijkend van elkaar, dat er straks wel degelijk iets te kiezen valt.

Afscheiding

Over de inhoud van de voorstellen laat de wethouder nog niets los. Beide ondernemers willen een groene afscheiding maken tussen het huidige park en het gedeelte dat nog in eigendom is van voormalig huurder Oostappen Groep.

Standplaatshouders

Voor de mensen die nog altijd een vaste standplaats hebben op het verder verlaten terrein, houdt de onzekerheid aan. Den Teuling gaat met allebei de overnamekandidaten praten over de positie van de vaste standplaatshouders. De gemeente heeft formeel al de huur van alle plaatsen opgezegd met ingang van 1 januari 2020. De nieuwe exploitant moet aangeven of hij verder wil met de huurders.

Doordat er maar twee kandidaten zijn, zal de procedure wel sneller verlopen, denkt Den Teuling. Hij verwacht nog voor de jaarwisseling de overname af te ronden. Oorspronkelijk zou dat in februari gebeuren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee