Sociale werkplaats

NLW-directeur vertrekt onbeschadigd door de achterdeur

Print
NLW-directeur vertrekt onbeschadigd door de achterdeur

Peter Fleuren Afbeelding: Fotografie Gé Hirdes

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / America / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe -

Directeur Peter Fleuren van de NLW Groep heeft zijn vertrek aangekondigd. Enkele maanden nadat twee bemiddelaars waren aangesteld om de grote problemen bij de sociale werkplaats aan te pakken.

Vaak weet je wel hoe het ervoorstaat als in een persbericht wordt gesteld dat iemand in goed overleg heeft besloten om zijn functie ter beschikking te stellen. Je voelt op je klompen aan dat er iets niet lekker zit en dat er een diplomatieke oplossing moet worden gevonden voor een probleem. De formulering wordt vaak gebruikt om iemand onbeschadigd door een achterdeur te laten vertrekken.

De formulering ontbreekt in een persverklaring van het bestuur van sociale werkplaats NLW in Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray, waarin het vertrek van directeur Peter Fleuren wordt aangekondigd. Er staat zelfs in dat Peter Fleuren, ex-wethouder van Peel en Maas, zelf heeft besloten om na vijf jaar op te stappen als directeur. Uiteraard is het bestuur Fleuren heel dankbaar voor al het goede werk dat hij heeft verricht, vooral voor het feit dat hij de gemeentelijke bijdragen aan de sociale werkvoorziening omlaag heeft weten te brengen.

Het is moeilijk te geloven dat het vertrek van Fleuren geheel en al vrijwillig is en daar zijn verschillende redenen voor. Zo volgt het vertrek op de aanstelling van twee bemiddelaars in een enorme ruzie van de directeur met de ondernemingsraad. De wettelijke personeelsvertegenwoordiging zegde het vertrouwen in de directie op. Dat was nog voor de raad opheldering had gevraagd aan de directeur over de besteding van zes miljoen euro. De ruzie ging over de betaling van juridische hulp aan de ondernemingsraad, over duimendraaiende medewerkers en over een klokkenluidersregeling. In zo’n ernstige vertrouwenscrisis maakt het bijna niet meer uit wie gelijk heeft, verdere samenwerking lijkt onmogelijk en iemand moet buigen.

Daarnaast ademt een persverklaring van het NLW-bestuur de sfeer van ‘we moeten van de directeur af’. Het bestuur stelt dat er iemand anders moet komen, die de NLW vooruit kan brengen. Kennelijk is haast geboden, want er wordt niet gewacht op een opvolger van Fleuren. Een tussenpaus moet de bedrijfsvoering, de dagelijkse gang van zaken, verbeteren en vervolgens de organisatie aanpassen. Die interim-directeur moet aan de slag met de ondernemingsraad, die het besluit van Fleuren om te vertrekken overigens „heel wijs” noemt. Want de problemen die ten grondslag liggen aan de vertrouwenscrisis met Fleuren, die niet wil reageren, zijn nog niet de wereld uit. Voorzitter Vic Brouns laat er geen misverstand over bestaan: „Wij doen gewoon ons werk en blijven doorgaan.”