Video: Politie valt pand binnen in Roermond, vuurwapens in beslag genomen

Print

Veel politieagenten met kogelvrije vesten op de been in Roermond voor verdachte situatie. Video: Track’88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op de Donderbergweg en de Apollostraat in Roermond is woensdagavond veel gewapende politie op de been. Agenten dragen kogelvrije vesten en ook een arrestatieteam is aanwezig. Een woordvoerder van de politie bevestigt een verdachte situatie. In een binnengevallen pand werden vuurwapens aangetroffen.

De politie zette woensdagavond een groot gebied af rondom de Donderbergweg en Apollostraat. Publiek wordt op afstand gehouden. Ter ondersteuning werd er ook enige tijd met een politiehelikopter gezocht. Het Quick Response Team is aanwezig en ook een hondengeleider.

Geen gevaar voor de buurt

De actie begon in de Donderbergweg. Later op de avond verplaatste de politie zich naar de Apollostraat in Roermond. De politie is daar een pand binnengevallen. Er werd niemand aangetroffen in het binnengevallen pand. De politie heeft vuurwapens in beslag genomen, maar wil geen mededeling doen om welke soort vuurwapens het gaat.

Er is geen gevaar voor de buurt geweest volgens de politie. De actie is beëindigd, er is een kleiner gebied nog afgezet. De doorzoeking van het pand gaat nog enige tijd verder.

De politie wilde niet kwijt om welke verdachte situatie het precies ging.