Video: levende baby gevonden in vuilniszak in Amerika

Print

Levende baby gevonden in vuilniszak. Video: Forsyth County Sheriff’s Office

In de Amerikaanse staat Georgia heeft de politie begin deze maand een pasgeboren baby gered uit een plastic vuilniszak. Omwonenden hoorden het kindje huilen.

Om meer te weten te komen over de identiteit van het meisje heeft de lokale sheriff nu videobeelden vrijgegeven.

,,Ik hoorde vanuit mijn huis iets huilen. Mijn zoontje zei: dat is een baby, maar ik ging er vanuit dat het een dier zou zijn”, vertelt een inwoner van Forsyth, een plaats in Georgia met zo’n 4000 inwoners.

Navelstreng

Hij waarschuwde de politie die direct bij de bewegende zak ging kijken. Daar werd inderdaad een pasgeboren kind in aangetroffen, een meisje. Haar navelstreng was zelfs nog niet verwijderd en het kindje zat hier en daar nog onder het bloed.

Video: levende baby gevonden in vuilniszak in Amerika
Het meisje werd met navelstreng en al gevonden. Foto: Forsyth County Sheriff’s Office

De agenten die het meisje uit de zak bevrijdden zijn hoorbaar aangeslagen, blijkt uit de videobeelden. ,,Ach lieverd. Moet je nou eens kijken. Het spijt me zo voor je. Kijk hoe bijzonder je bent”, hoor je een van de agenten zeggen. Hij wikkelt het meisje snel in zijn warme jas, terwijl de gewaarschuwde ambulance toesnelt.

Pleeggezin

Het kindje oogt gezond. Hoe het nu met haar is, is niet bekend. Ze is naar een pleeggezin gebracht en door de politie ‘India‘ genoemd. De lokale sheriff is op zoek naar informatie over het meisje en haar ouders. Ook anonieme tipgevers mogen zich melden.