BLOW! brengt blaasmuziek twee jaar eerder naar Kerkrade

Print
BLOW! brengt blaasmuziek  twee jaar eerder naar Kerkrade

De blaasmuziek staat centraal tijdens BLOW! Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Craubeek / Brunssum / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

Kerkrade en blaasmuziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om de vier jaar komen de beste muzikanten ter wereld samen in de Klankstad voor het WMC. Met BLOW! brengt Kerkrade de blaasmuziek al eerder naar de stad.

Het muziekevenement vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli in het centrum van de stad en kent drie locaties. Theater Kerkrade (HuB), de Markt en het Europaplein zijn het decor.

In het theater worden verschillende workshops gehouden. Zo zijn er op donderdag en vrijdag ieder twee dirigentencursussen, en geeft Martin Grubinger er op zaterdag een workshop. Tevens wordt in de theaterzaal donderdag het ‘Concert der WMC Kampioenen’ gegeven en geeft de Koninklijke Militaire Kapel er zaterdag een galaconcert. Voor deze twee concerten geldt een kaartverkoop.

Op de Markt staat net als tijdens het WMC een groot podium. Hier treden vanaf vrijdag iedere avond verschillende ensembles en bands op. Vrijdag treden het Böhmerwaldkapel en Fättes Blech op en sluit Wir Sind Spitze af. Zaterdag is er overdag van alles voor de jeugd te doen en treden ’s avonds de Valvetronic Brassband, Broken Brass Ensemble en Tonca! op. Op zondag start het programma al om 11.00 uur op de Markt en vindt hier ook de Mars- en Showparade plaats. ’s Avonds sluit de band Spot On af.

Op het Europaplein wordt zondag de taptoe gehouden. De grote parade start en finisht hier, maar doet het gehele centrum aan, waaronder ook de Markt. Onder andere Advendo Sneek en K&G Leiden doen mee.

Voor alle informatie en kaarten: www.blowbywmc.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →