Nieuwe baan voor Camiel Eurlings op Malta

Camiel Eurlings. © ANP

Camiel Eurlings is benoemd tot directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital.

Redactie

De Valkenburger vervulde al een adviesfunctie bij het investeringsfonds sinds 2018. Voordien stond hij aan het roer van KLM, waarvan hij in 2014 de afscheid nam. In de periode tussen 2007 en 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat. Ook was Eurlings van 2013 tot en met begin 2018 lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Zijn vertrek bij het IOC was min of meer gedwongen vanwege de ophef rond zijn persoon na zijn late excuses over het mishandelen van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Hij verontschuldigde zich publiekelijk pas na tweeënhalf jaar zwijgen.

Lees ook: ‘Achter de tandpastalach van Camiel Eurlings schuilt een eenzaam mens’

Expertise

Volgens de voorzitter van de investeringsmaatschappij, James Hogan, is Eurlings een waardevolle toevoeging. „Naast zijn expertise op het vlak van luchtvaart zal zijn ervaring in de samenwerking tussen de overheid en de private sector goed van pas komen in onze projecten.” Hogan was eerder topman van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways.

Knighthood Capital heeft vestigingen in Abu Dhabi, Genève en op Malta. Het fonds heeft onlangs ruim 35 miljard dollar opgehaald voor toekomstige investeringen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal