Nostalgie en feest hand in hand op Miëterikse Kermis

Print
Nostalgie en feest hand in hand op Miëterikse Kermis

Nostalgische attracties op de Meterikse kermis. Afbeelding: Stichting Meterikse Kermis

Meterik -

Met nostalgische attracties vindt in het tweede weekend van juli in hartje Meterik de Miëterikse Kermis plaats. Stichting Meterikse Kermis heeft daarnaast nog tal van randactiviteiten voor jong en ouder in petto.

Zo is er een gevarieerd uitgaansprogramma samengesteld. Op vrijdag 12 juli gaat het kermisweekend om 18.00 uur van start met de Meterikse Kwis. Zesentwintig teams gaan de strijd aan voor de titel ‘winnaar van de allereerste Miëterikse Kwis ooit’. De attracties worden zaterdag om 13.30 uur feestelijk geopend, terwijl tegelijkertijd de kindereditie van hardloopwedstrijd ‘Rundje um de Zaal’ met afstanden van 500 en 1000 meter van start gaat. Vanaf 16.00 uur laten de volwassenen zien wie het snelste is bij Rundje um de Zaal over een afstand van 5 of 10 kilometer. Verder is er nog crazy bingo, Ik hald van Miëterik en ene Mariokart toernooi. De drie muzikanten van Starstruck zorgen vanaf 20.00 uur samen met een dj voor feest in de tent. De zondag start in de ochtend met het toeptoernooi, gevolgd met het Miëterikse Kistjesbal in de middaguren. Hiermee wordt ook het 5x11-jarig jubileum van JCM De Meulewiekers gevierd. Aansluitend gaat het programma verder met Heel Meterik bakt en de loterij. Een optreden van de formatie Balloon uit Horst aan de Maas zorgt voor de afsluiting van de dag. De laatste kermisdag start, na de seniorenochtend met een presentatie van de heemkundevereniging en muziek, met het matinee. Miel Hoeijmakers en Maxim Baur verzorgen een akoestisch optreden, waarna de Party Criminals het kermisweekend afsluiten.

Het is inmiddels de vierde editie van Meterikse kermis. Sinds de start in 2016 begint deze vorm van kermis vieren langzaam een traditie te worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen