Zwaar vuurwerk en luchtdrukwapens gevonden bij inval Roermond

© ANP XTRA

Negen luchtdrukgeweren, twee luchtdrukpistolen, zwaar vuurwerk en een alarmpistool. Dat is de vangst die de politie woensdagavond deed bij een inval in een pand aan de Apollostraat in Roermond.

Paul Bots

Gewapende agenten vielen woensdagavond met kogelvrije vesten het huis binnen. Daar bleek niemand aanwezig. De wapens en het vuurwerk zijn in beslag genomen. Ook vond de politie een kleine hoeveelheid paddenstoelen. Momenteel wordt nog onderzocht of het om paddo’s gaat, die onder de verdovende middelen vallen.

Aanhoudingen

De bewoner van het huis heeft de politie nog altijd niet gesproken. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht, zo meldt een woordvoerster.

Lees ook: Politie valt pand binnen in Roermond, vuurwapens in beslag genomen

De politie zette woensdagavond een groot gebied af rondom de Donderbergweg en Apollostraat. Publiek werd op afstand gehouden. Ter ondersteuning werd er ook enige tijd met een politiehelikopter gezocht. Het Quick Response Team was aanwezig en ook een hondengeleider.

Donderberg

De actie begon in de Donderbergweg. Later op de avond verplaatste de politie zich naar de Apollostraat in Roermond.

Er is geen gevaar voor de buurt geweest volgens de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal