Oude ambachten in Openluchtmuseum de Locht

Print
Oude ambachten in Openluchtmuseum de Locht

Openluchtmuseum De Locht. Afbeelding: Archief De Limburger

Melderslo -

In Openluchtmuseum de Locht aan de Broekhuizerdijk 16d in Melderslo demonstreren vrijwilligers op zondagmiddag 7 juli oude ambachten.

Met behulp van een traditionele veilingklok worden er die middag ook zelfgekweekte groenten geveild. Ondertussen zorgt het Seniorenorkest ‘Cranendonk’ voor muziek. De twee wisselexposities ‘De kracht van 16 kernen’ over de Horster kerkdorpen en ‘Daar komen de schutters’ over gildeschutterijen zijn eveneens nog te zien. Het museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag beginnen de bijzondere activiteiten om 11.00 uur. Voor kinderen wordt er gedurende de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag een activiteit georganiseerd. Info: www.museumdelocht.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen