Oude ambachten in Openluchtmuseum de Locht

Print
Oude ambachten in Openluchtmuseum de Locht

Openluchtmuseum De Locht. Afbeelding: Archief De Limburger

Melderslo -

In Openluchtmuseum de Locht aan de Broekhuizerdijk 16d in Melderslo demonstreren vrijwilligers op zondagmiddag 7 juli oude ambachten.

Met behulp van een traditionele veilingklok worden er die middag ook zelfgekweekte groenten geveild. Ondertussen zorgt het Seniorenorkest ‘Cranendonk’ voor muziek. De twee wisselexposities ‘De kracht van 16 kernen’ over de Horster kerkdorpen en ‘Daar komen de schutters’ over gildeschutterijen zijn eveneens nog te zien. Het museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag beginnen de bijzondere activiteiten om 11.00 uur. Voor kinderen wordt er gedurende de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag een activiteit georganiseerd. Info: www.museumdelocht.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen