Vrijspraak voor verdachte van gewapende overval op Aldi Geleen

Print
Vrijspraak voor verdachte van gewapende overval op Aldi Geleen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Geleen -

De verdachte van een overval op de Aldi-vestiging aan de Bloemenmarkt in Geleen is vrijgesproken. Volgens de rechtbank Limburg heeft de politie belangrijke aanwijzingen voor een mogelijke andere dader onvoldoende serieus onderzocht.

De rechtbank acht niet bewezen dat een 52-jarige man uit Geleen op 23 december 2018 de Aldi-vestiging in de wijk Lindenheuvel heeft overvallen. Bij een doorzoeking van de woning van de ex-partner van de verdachte trof de politie in de kelder een wasnetje aan dat bij de gewapende overval als vermomming gebruikt zou zijn. Het netje bevatte DNA-materiaal van de verdachte.

Bivakmuts

Anders dan de officier van justitie heeft de rechtbank de nodige twijfels over dit bewijsmateriaal. In het netje waren gaten geknipt voor neus en mond. Een werkneemster van de supermarkt getuigde echter dat de overvaller de vermomming niet als bivakmuts droeg. Bovendien was er nog een getuige die enkele dagen na de overval meldde dat zij de overvaller bij een tankstation in Geleen had gezien. De politie onderzocht daarop de camerabeelden van dat tankstation, maar daarop was de verdachte niet te zien. De rechtbank vindt dat de politie had moeten onderzoeken wie dan wel de man was die door de getuige werd herkend.

Ondergoed

Het DNA-materiaal op het wasnetje is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. Dat dit materiaal daar terechtkwam past ook bij de verklaring van de verdachte dat het netje mogelijk gebruikt is als waszak voor ondergoed.

Andere overval

In de laatste week voor december werd ook de Aldi-vestiging aan de Jos Klijnenlaan in Geleen overvallen. Toen zat de verdachte van de overval van het filiaal aan de Bloemenmarkt al in hechtenis.