Paaltje zorgt voor talrijke ongelukken op nieuw fietspad Wanssum

Print
Paaltje zorgt voor talrijke ongelukken op nieuw fietspad Wanssum

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Wanssum -

Het nieuwe fietspad langs de randweg van Wanssum, blijkt ter hoogte van de Meerlosebaan en Peddepoel een onheilsplek. In korte tijd zijn er diverse (ernstige) ongelukken gebeurd. De gemeente Venray en projectontwikkelaar Mooder Maas nemen maatregelen.

Grote boosdoener is een paaltje midden op het fietspad dat door een scherpe bocht en hoog onkruid in de bermen zeer slecht zichtbaar is. Daardoor zijn er al diverse ongelukken gebeurd. Een fietser raakte bij een botsing met het paaltje gewond aan zijn gezicht. Een andere fietser belandde zelfs drie dagen op de intensive care van het ziekenhuis met breuken aan zijn sleutelbeen, schaambeen en ribben.

Geschrokken

Wethouder Carla Brugman liet de gemeenteraad donderdagavond weten geschrokken te zijn van de vele ongelukken. Naar aanleiding daarvan is er inmiddels actie ondernomen, zegt ze. Zo is aannemersorganisatie Mooder Maas, die alle plannen in het kader van de rondweg die in het kader van de reactivering van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum is aangelegd, gevraagd het omklapbare paaltje permanent om te klappen. De gemeente Venray heeft daarnaast een lint langs het fietspad geplaatst om fietsers alert te maken op de bocht. Bovendien zal op korte termijn het onkruid worden gemaaid.

Inventariseren

Behalve de maatregelen op het nieuwe fietspad in Wanssum, zegde Brugman toe, te inventariseren waar op Venrayse fietspaden paaltjes staan en of deze mogelijk ook voor gevaarlijke situaties of ongelukken zorgen.