Net een beetje afgekoeld? Dit weekend wordt het weer tropisch warm

Print
Net een beetje afgekoeld? Dit weekend wordt het weer tropisch warm

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nederland kan zich opnieuw gaan opmaken voor tropische temperaturen. Vrijdag is het al iets warmer dan donderdag, zaterdag stijgt het kwik tot boven de 30 graden, meldt Weeronline.

De maximumtemperaturen lopen op tot zo’n 26 graden in het zuiden van het land. Zaterdag wordt het op grote schaal tropisch warm, met temperaturen van 30 tot 34 graden. De zon schijnt volop en de hitte blijft lang hangen: rond 21.00 uur is het nog 29 graden in Limburg.

Zondag wordt het minder warm. Aan de kust wordt het zo’n 23 graden, in het oosten en zuidoosten kan het kwik nog tot vlak boven de 30 graden stijgen. Er kunnen enkele stapelwolken ontstaan, waarschijnlijk blijft het droog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen