‘Limburg moet draaideurconstructies tegengaan’

Print
‘Limburg moet draaideurconstructies tegengaan’

Hans Nelen Afbeelding: Roger Dohmen

‘Limburg moet juist draaideurconstructies tegengaan’ „Dit roept bij de burger het beeld op van ‘zie je wel, ze spelen elkaar de bal toe’.”

De Maastrichtse integriteitsdeskundige Hans Nelen noemt het „opmerkelijk” dat het Limburgse college van GS veel meer dan andere provincies oud-bestuurders inhuurt voor opdrachten en dat veelal zonder open selectie. „De netwerken in Limburg zijn nog hecht.”

Lees ook: De klusjesmannen van het Gouvernement

Limburg zou juist constructies moeten tegengaan waarbij oud-bestuurders via een ‘draaideur’ snel weer aan een klus bij de overheid komen, zegt de hoogleraar criminologie (UM).

De landelijke overheid en andere provincies gingen Limburg daarin al voor. Via een draaideurconstructie kan soms wachtgeld worden bespaard, maar integer bestuur is belangrijker, betoogt Nelen. „Dat besef is in Limburg op dit punt kennelijk nog onvoldoende doorgedrongen.” Terwijl juist in deze provincie „de afgelopen jaren veel is gedaan om de samenleving er van te overtuigen dat integer bestuur serieus wordt genomen”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen