Design

Designers Maastricht, Keulen en Eindhoven exposeren samen tijdens tiendaags Embracing Exchange

Print
Designers Maastricht, Keulen en Eindhoven exposeren samen tijdens tiendaags Embracing Exchange

De expositie ‘Embracing Exchange’ van 2018. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht -

Van 28 juni tot 7 juli exposeren zo’n vijftig ontwerpers uit Keulen, Eindhoven en Maastricht op acht verschillende locaties in de Limburgse hoofdstad (Sphinxkwartier) kunst en design.

De opening van de tiendaagse designevenement is vrijdagmiddag 28 juni om 16 uur in de Andrieskapel (Andriespoort 11). Deelnemers zijn onder anderen: Bas de Wit, Dirk Ploos van Amstel, Vera Gulikers, Maurice Mentjens, Alexander Schul, Kita Keus, Carla Nuis, Lotte Gulpers en Leon Nypels.

Rijk

De drie ‘zuidelijke’ regio’s delen een rijk industrieel verleden, ieder in een andere tijd. Dit gezamenlijk DNA wordt door de vijftig geselecteerde exposanten uit deze gebieden herontdekt en inspireert hen tot hedendaags postindustrieel design.

Locaties

Er zijn diverse rondleidingen, exposities en ontmoetingen geregeld. Zo staat zaterdag 29 juni om 11 uur ‘The artist and the others’ centraal aan het Keizer Karelplein 19, Maastricht en is er een ‘Exchange Academy’ op donderdag 4 juli om 14 uur in ‘De ruimte’ aan het Petrus Regoutplein 3, Maastricht.

Voor een volledig overzicht van het programma:

embracing.exchange of http://www.facebook.com/dutchdesignexchange