Maasgouw plust flink in 2018

Print
Maasgouw plust flink in 2018

Ter illustratie. Afbeelding: iStock

Maasbracht -

De gemeente Maasgouw houdt fors meer over in het jaar 2018 dan begroot. Het verschil is ruim anderhalf miljoen euro.

Niet dat de rekenmeesters in Maasgouw grove fouten hebben gemaakt. Het verschil wordt met name bereikt door enkele incidentele meevallers Eind 2018 stond de teller op 137.000 euro in de plus. Nadat alle rekeningen zijn opgeteld, slaat de positieve balans uiteindelijk door naar 1,7 miljoen euro.

Maasgouw was in 2018 minder geld kwijt aan personeel. Op een totaalbudget van 8,3 miljoen euro bleef uiteindelijk een bedrag over van 135.000 euro. Ruim zeven ton werd extra binnengehaald door een hogere opbrengst bij de afgifte van bouwgrond. Verder was Maasgouw vorig jaar fors minder geld kwijt aan bijstandsuitkeringen en was de opbrengst van de leges voor vergunningen een stuk hoger dan geraamd.

Een bestemming voor het overschot is overigens al gevonden. Het geld wordt over verschillende reservepotjes verdeeld. De gemeenteraad beslist dinsdag over het voorstel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen