Ger Koopmans: nieuw beleid voor inhuren oud-politici

Print
Ger Koopmans: nieuw beleid voor inhuren oud-politici

Ger Koopmans Afbeelding: Luc Lodder

Het college van Gedeputeerde Staten gaat nieuw beleid ontwikkelen voor het inhuren van oud-bestuurders en -politici. Dat zegde gedeputeerde Ger Koopmans vrijdag toe in een fel debat in de Provinciale Staten over de publicatie van De Limburger en NRC.

Dat wees uit dat de provincie in Nederland absolute koploper is bij het inhuren van oud-bestuurders. GS pasten veelal geen open selectie toe zoals drie jaar geleden na omstreden ‘achterkamertjesbenoemingen aan de politiek werd beloofd. Baantjes en opdrachten werden vaak rechtstreeks toegekend, zonder vacatures.

Lees ook: De klusjesmannen van het Gouvernement

‘Vriendenrepubliek’

Volgens Koopmans is bij alle benoemingen en opdrachten van de afgelopen jaren wel degelijk volgens het in 2016 vastgestelde beleid gehandeld. Hij ontkende met kracht dat er in Limburg sprake is van ‘een vriendenrepubliek’, zoals een aantal Statenleden stelden.

Hij wil wel tegemoetkomen aan de wens om nieuwe regels op te stellen en neemt daarmee een motie over die door verschillende fracties was ingediend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen