Zo krijg je een rode wijnvlek uit het tapijt

Print
Zo krijg je een rode wijnvlek uit het tapijt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet. Met deze tip haal je in een handomdraai rode wijnvlekken uit je tapijt.

,,Niet in paniek raken”, zegt Marja Middeldorp. ,,Vaak als er met rode wijn wordt geknoeid, gaat iedereen door elkaar heen hollen. Er wordt zout gehaald, witte wijn wordt erbij gehaald, en er wordt flink gewreven. Het is een grote bende en iedereen denkt het beter te weten. Blijf rustig en volg de volgende tips. Het komt allemaal goed.”

Benodigdheden:

  • Volle melk of koffiemelk
  • Keukenpapier of een doek
  • Wat moet je doen?

Marja: ,,Dit werkt eigenlijk bij alle textielsoorten. Giet een beetje volle melk op je vlek en laat het er heel even intrekken. Halfvolle melk is wateriger en daar zit minder vet in, dus dat werkt niet.. Met het keukenpapier of je doek dep je de melk weer op. Niet wrijven dus! De melk zuigt als het ware de wijn uit je tapijt. Herhaal dit nog eens en uiteindelijk zal je vlek verdwenen zijn. Makkelijk toch?”

Rode wijn in kleding

,,Dit trucje werkt ook voor als je rode wijn in kleding hebt zitten. Doe wat melk op de vlek, laat het intrekken, desnoods een nachtje en daarna was je het kledingstuk gewoon zoals je altijd doet.”

Zo voorkom je wijnvlekken!

Marja: ,,Heb je nou een feestje en wil je voorkomen dat mensen op je mooie tapijt knoeien? Ik leg er zelf vaak van die goedkope tapijttegels neer! Ideaal, en na afloop haal je die tegels gewoon weer weg.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen