Teunissen over favorietenrol bij NK: Geen parcours voor mij

Print
Teunissen over favorietenrol bij NK: Geen parcours voor mij

Mike Teunissen won dit jaar de Vierdaagse van Duinkerken en de ZLM Tour. Afbeelding: AFP

Mike Teunissen start zondag als een van de favorieten op het NK wielrennen in Ede, al wil hij zelf niets van die rol weten. „Het NK is voor mij geen hoofddoel. Als het nou een beetje een fatsoenlijk parcours was geweest wel, maar het is niet selectief genoeg.

„Na een lastige koers zou ik in een sprint geen schrik hoeven te hebben van snelle mannen (sprinters als Fabio Jakobsen, Cees Bol en Danny van Poppel, red.), maar ik vrees dat het niet lastig wordt”, zegt Teunissen.

,,Pas het NK in Zuid-Limburg wordt gehouden, of in elk geval op een selectief rondje, zou het een hoofddoel kunnen zijn. Ik ben nu vooral bezig met de Tourstart in Brussel”, aldus de Limburger. Toch behoort de Jumbo-Visma-renner uit Ysselsteyn tot de medaillekandidaten aangezien hij in de Vierdaagse van Duinkerken en de ZLM Tour een aantal keren voorin eindigde in de massasprints.

De Limburgse inbreng bij de mannenprofs in Ede bestaat verder uit Roy Curvers en Jaap Kooijman. Wout Poels en Tom Dumoulin doen niet mee. Bij de vrouwen op zaterdag rijden Britt Teunissen, Bryony van Velzen, Senna Feron, Kylie Waterreus, Kirsten Peetoom en Ariana Pruisscher mee. De Limburgse beloften die op zaterdagochtend hun NK rijden, bestaan uit Mitch Groot, Nils Sinschek, Stijn Daemen, Luuk Herben en Melvin Lindelauf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen