Zeg het maar… Aniek Hornesch

Print
Zeg het maar… Aniek Hornesch

Aniek Hornesch. Afbeelding: Photo4fun/ Rachelle Philippen

Berg -

De naam van de Augstkoningin 2019 van Berg aan de Maas werd afgelopen zondag bekendgemaakt in het Maasdorp. Het is de 21-jarige Aniek Hornesch.

Je bent geboren op Oogstdankfeestzondag. Voorbestemd om ooit koningin te worden?

„Dat is meer een toevalligheid. Alhoewel, toen ik ouder werd, heb ik weleens gedacht dat het een voorteken was.”

Wanneer heeft dit Bergse virus je te pakken gekregen?

„Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik mee naar de loods ging om aan een wagen te bouwen. We waren er hier in het dorp, vanaf april-mei, eigenlijk altijd wel op de één of andere manier mee bezig.”

Maar wanneer besloot je dat je het middelpunt van het feest wilde zijn?

„Haha. Ik keek altijd naar de dame achterop de laatste wagen en dacht: ‘Dat kroontje wil ik ook een keer dragen.’ Dit jaar gaat dat gebeuren.”

Hoe word je Augstkoningin?

„Je kunt je ervoor opgeven. Dat heb ik voor het feest van afgelopen jaar al gedaan. Er bleken meerdere kandidaten. Het bestuur heeft met ons een kennismakingsgesprek gehad. Ik ben blij dat ik het geworden ben.”

Een populaire taak?

„Nou, er zijn jaren geweest, tijdens de Oogstdankfeesten, dat er geen aanmeldingen waren en er iemand gevraagd moest worden. Ik hoop dat het met het nieuwe August Cultuurfestival weer een boost krijgt.”

En dan nu rustig toeleven naar augustus?

„Er is veel te doen, maar het eigenlijke feestweekend wordt ongetwijfeld een fantastische ervaring. Ik mag tijdens de stoet boven op de wagen staan. Maar ook op andere activiteiten in het voortraject als de Parade Mundial in Elsloo en Oude Ambachten kan ik me nu al verheugen. Het is toch bijzonder dat ik daar in vol ornaat mag rondlopen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu