Man in Utrecht opgepakt op verdenking van terrorisme

Print
Man in Utrecht opgepakt op verdenking van terrorisme

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Een 33-jarige man is donderdag in Utrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt van deelname aan een terroristische organisatie.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De inlichtingendiensten hadden de man in 2016 al in het vizier. Volgens de AIVD probeerde hij in 2015 naar Syrië af te reizen. Daarnaast had hij contact met leden van Islamistische Staat (IS). Hij zou propaganda voor IS verspreiden.

Begin 2017 vertrok de man naar Marokko, waardoor het onderzoek tijdelijk onderbroken moest worden. Een week geleden keerde hij terug naar Nederland, waarop de man kon worden opgepakt. Hij zit nu vast.

Donderdag deed de landelijke politie met een speciale eenheid een inval in een woning aan de Minister Talmalaan in Utrecht. Vermoedelijk verbleef de gezochte persoon hier, maar de politie wil dat niet officieel bevestigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →