Fantasyverhaal

Schrijven is een passie en verslaving van Jade Vermeulen

Print
Schrijven is een passie en verslaving van Jade Vermeulen

Jade Vermeulen met de twee delen van Nylholuna. Afbeelding: Jos Gröniger

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Een dag niet geschreven, is een dag niet geleefd. De 15-jarige Jade Vermeulen kan zich geen leven zonder schrijven voorstellen. Uitgeverij Boekscout publiceerde afgelopen week het tweede deel van Nylholuna, dat door de Molenhoekse scholiere aan het Montessoricollege in Nijmegen geschreven is.

Nog een paar dagen school, en de zomervakantie breekt aan. Voor Jade is dat het moment dat zij zich volledig op het schrijven kan gaan richten. Want hoewel haar tweede deel van het fantasyverhaal pas uit is, werkt zij weer aan een nieuw boek. ,,Het wordt een serie van vier delen”, verklapt ze. Om aan te geven hoe gepassioneerd de jonge schrijfster is geeft moeder Esther een voorzetje. Schoorvoetend vertelt Jade dat zij ooit tijdens een vakantie depressief werd omdat de laptop twee weken thuis gelaten moest worden. ,,Mensen op het vakantiepark vroegen ons wat er met Jade aan de hand was. Toen realiseerden we ons hoe gedreven ze is”, zegt Esther Hendriks. Jade vult aan. ,,Ik schrijf sinds ik kan lezen. Mijn eerste boek schreef ik toen ik negen was. Ik droomde van een eigen boek. Ik vond het bijzonder dat je met woorden een beeld kon vormen.” De jonge Molenhoekse maakte snel progressie. ,,Kleine verhaaltjes werden grote verhalen, en nu heb ik een eigen boek. Het zit zo in mijn hoofd. Ik ben dag en nacht met schrijven bezig. En juist op momenten dat ik niet kan schrijven, krijg ik veel inspiratie. Het moet er dan uit.” Moeder Esther verduidelijkt meteen. ,,Jade schrijft geen jeugdverhalen. Haar werken zijn spannend en trekken de lezer het verhaal in. De lezers zijn verrast, zij verwachten niet dat iemand van vijftien zo schrijft.” Jade Vermeulen houdt van fantasy. Dat blijkt ook uit de twee delen van Nylholuna, Een kroon met een vloek en Een dolk met een gelofte. Ook voor de vormgeving heeft de Molenhoekse zelf gezorgd. ,,Beide covers zijn door mij ontworpen”, zegt ze. In het eerste boek neemt de schrijfster de lezer mee in een vreemde wereld, die op de kop staat na de terugkeer van Nachtelfen. Julia vlucht samen met haar nieuwe vrienden Aiden Dusk en Sylvar Lake uit het dorpje Clove omdat het daar niet langer meer veilig is. Zo hopen ze het gevaar te ontlopen, maar het wordt juist erger. Al snel komen de drie vrienden erachter dat de situatie veel ernstiger is dan iedereen ooit voor mogelijk had gehouden. Hoe moeten ze de Nachtelfen en hun meesteres tegenhouden, voor het te laat is? In het bloedstollende slotdeel van Nylholuna (het tweede boek) worden Julia, Aiden en Sylvar uit de gevangenis van Cycles Dale bevrijd. Een nogal eigenaardige vrouw besluit hen onder haar hoede te nemen en te helpen. Ze laat Julia voor het eerst kennismaken met magie en leert haar over de geschiedenis van Nylholuna. Hierdoor begint Julia steeds beter te begrijpen wat voor een grote rol ze speelt om het land in veiligheid te brengen, maar ook dat het definitieve verslaan van Venali Fenrora meer is dan alleen een executie…

Beide delen zijn te koop via Boekscout.nl (ISBN 9789402247244 en 9789463893718) en op Bol.com onder de naam Nylholuna. Rechtstreeks bij de schrijfster kan ook. Mail naar jadervermeulen.info@gmail.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen