Lintje

Defilé Jeugdvierdaagse krijgt Koninklijk randje

Print
Defilé Jeugdvierdaagse krijgt Koninklijk randje

Jos Heijligers werd tijdens het defilé verrast met een Lintje. Links echtgenote Ine. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden -

De ruim vierhonderd deelnemers aan de 62e Ottersumse Jeugdvierdaagse ontvingen zaterdagmiddag hun welverdiende medaille. Speciale aandacht was er voor vrijwilliger aan dat wandelevenement Jos Heijligers (64). Tijdens het defilé werd hij door burgemeester Peter de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving de onderscheiding voor het vrijwilligerswerk dat hij al meer dan 25 jaar doet voor KinderVakantieWerk Ottersum. Afgelopen jaar droeg hij na 22 jaren de voorzittershamer over. Ook was de onderwijzer van basisschool De Brink tien jaar voorzitter van buurtvereniging De Niersbuurt.

Jos Heijligers was in 1995 prins van CV De Maskotters. Voor deze vereniging is hij al meer dan 35 jaar actief als juryvoorzitter, jurylid, cameraman en dorpsomroeper. De Maskotters. Ook voor de halfvastenoptocht in zijn geboorteplaats Afferden is hij al ruim tien jaar jurylid.

Sinds 2008 is Jos Heijligers vrijwilliger voor de Stichting tot behoud Cultureel Erfgoed Ottersum en de DAG-werkgroep Leuk. Hij legt diverse verhalen van oude dorpsgenoten vast. Daarnaast verzorgt hij onder andere de programmering voor de Open Monumentendagen en de jaarlijkse historische avond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →