Angela Merkel: ik ben in orde

Print
Angela Merkel: ik ben in orde

Afbeelding: EPA

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft na haar twee trilaanvallen van afgelopen weken benadrukt dat het goed met haar gaat. „Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop deze reactie plotseling is gekomen, deze ook weer plotseling zal verdwijnen”, zei Merkel zaterdag in de marge van de G20-top in Osaka.

Of ze kon vertellen wat er precies aan de hand was en of ze een arts heeft geraadpleegd, zei de bondskanselier dat ze niets speciaals te melden heeft. „Ik ben in orde.”

Video: Angela Merkel begint opnieuw hevig te trillen op tv

Donderdag, kort voor haar vertrek naar Japan had Merkel haar tweede korte beving in korte tijd tijdens een openbaar optreden in Berlijn. Tijdens de benoeming van minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD) door bondspresident Frank-Walter Steinmeier, beefde ze over haar hele lichaam. De 64-jarige herstelde zich toen ze daarna een klein ommetje maakte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →