Internist Hans Fiolet MUMC+ benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Print
Internist Hans Fiolet MUMC  benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse internist Hans Fiolet is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Fiolet is onder meer initiatienemer van de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland.

Fiolet kreeg de onderscheiding vrijdag uit handen van locoburgemeester Viviane Heijnen. Fiolet is 39 jaar werkzaam in het Maastricht UMC+, en gespecialiseerd in de interne geneeskunde. Sinds 2009 is hij directeur-bestuurder van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid (RVE) ‘Patiënt & Zorg’. Tegelijkertijd is hij voorzitter van de Commissie Orgaan- en Weefseldonatie van de zorginstelling.

Huisartsenpost

Fiolet initieerde onder meer de oprichting van de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland. Dit voorbeeld heeft inmiddels overal in Nederland navolging gevonden. Verder nam hij het initiatief tot diverse transmurale zorgprojecten en is hij initiatiefnemer van het landelijk netwerk voor patiënten met een CVA (beroerte). Hij verbeterde de samenwerking tussen de eerstelijns- en tweedelijnszorg door het inzetten van gespecialiseerde praktijkondersteuners bij huisartsenposten in de regio in het bijzonder voor diabetici, astma- en reumapatiënten.

Bovendien nam hij het initiatief tot de oprichting van de ziekenhuisapotheek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →