Oranjefans door de hitte naar stadion

Print
Oranjefans door de hitte naar stadion

Afbeelding: ANP

Het waren er niet zo veel als de vorige keer in Valenciennes, maar toch trok zaterdag weer een flinke stoet Oranjefans door de stad in het noorden van Frankrijk.

Net als twee weken geleden voorafgaand aan de groepswedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Kameroen verzamelden de supporters op het Place d’Armes in het centrum van de stad. Toen waren er zo’n 15.000 mensen vanuit Nederland naar Valenciennes gereden. Zij zagen Oranje met 3-1 winnen in het Stade du Hainaut.

Lees ook:Voetbalsters kunnen zich plaatsen voor Spelen

Op het Place d’Armes stonden vernevelaars om de fans wat verkoeling te geven. Frankrijk zucht onder een hittegolf en in Valenciennes loopt de temperatuur zaterdag naar verwachting op tot zo’n 35 graden Celsius. Enkele duizenden Oranjefans liepen kort na het middaguur in een parade door de stad naar het stadion. Ze werden getrakteerd op een optreden van Claudia de Breij, die vanaf de oranje dubbeldekker haar lied ‘Zie Die Leeuwinnen’ liet horen.

De KNVB heeft voor het duel met Italië in de kwartfinales van het WK iets meer dan 2000 kaarten verkocht. Het stadion is in principe uitverkocht.

Wat vinden we nu eigenlijk van vrouwenvoetbal? Jay ging de straat op in Roermond. Bekijk de video.

De Straat op met Jay aflevering 4. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →