Verstappen derde bij kwalificatie Oostenrijk

Print
Verstappen derde bij kwalificatie Oostenrijk

Afbeelding: ANP

Max Verstappen start zondag bij de Grote Prijs van Oostenrijk in de Formule 1 vanaf de tweede startrij. De 21-jarige coureur noteerde tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring de derde tijd: 1.03,439.

De poleposition ging naar Charles Leclerc. De Fransman bleef in zijn Ferrari met 1.03,003 minuut de Mercedes van Lewis Hamilton 0,259 seconde voor. Verstappen volgde op 0,436 seconde. Naast Verstappen staat de Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

UPDATE: Gridstraf Hamilton, Verstappen start vanaf eerste startrij

De Duitse Ferrari-coureur Sebastian Vettel zette in de laatste kwalificatiesessie geen tijd meer neer en start zondag als tiende.

Op het circuit zijn veel Nederlanders aanwezig om hun idool aan te moedigen. Een deel van hen reisde met een fanbus af naar Oostenrijk.

Lees verder onder de video.

Max Verstappen fanbus. Video: De Limburger

„Ik heb heel blij. Dit is voor ons een geweldig resultaat op een circuit waar we het vaak lastig hebben”, zei Verstappen. „De auto doet het ook een stuk beter. Ik ben heel tevreden met een plaats in de top drie. Hopelijk kan ik de fans hier zondag een mooi resultaat bezorgen.”

Lees ook: Is het ook saai als Verstappen alles wint?

De auto voelde met de upgrades goed volgens Verstappen en ging snel door de bochten. „En de motor van Honda is ook iets sneller”, zei hij bij Ziggo Sport. „Dit is de eerste kwalificatie dit seizoen waar ik kan lachen.”

Hamilton zei uit te kijken naar de race „tegen de jonkies”. „Ik vind het ook heel cool dat er drie verschillende teams in de top drie staan.”

Vrijdag crashte Max Verstappen nog in de tweede vrije training in Oostenrijk. Maar de schade viel gelukkig voor de Limburger te repareren.

Max Verstappen crash training Oostenrijk.