Alles uit de kast voor verkoeling tijdens hete ‘Griekse’ MP feesten in Geleen

Print
Alles uit de kast voor verkoeling tijdens hete ‘Griekse’ MP feesten in Geleen

Het thema van de MP feesten is dit jaar - hoe toepasselijk - Griekenland. Afbeelding: Jan Cremers

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Met tropische weersvoorspellingen zag de organisatie van de MP feesten in Geleen de kaartverkoop dit jaar maar moeizaam op gang komen. Alles is uit de kast getrokken om voor verkoeling te zorgen. „Het hangt nu van de bezoeker af of die ons wil omarmen.”

De tropische temperaturen betekende voor de organisatie van de dertiende Marcellinus & Petrus feesten extra werk. Samen met de GGD werden hitteplannen opgesteld, vertelt Jos Cremers, kartrekker van de MP feesten. „Warm zal het worden - laat daar geen misverstand over bestaan - maar ik denk wel dat het verantwoord is met de voorzieningen die we getroffen hebben.”

Verkoeling

Zo zijn de zijwanden van de tent opgeklapt. Het witte tentdak fungeert als grote parasol. WML heeft een extra waterpunt gerealiseerd, waar bezoekers drinkwater kunnen halen. Middels verneveling krijgen ze nog wat extra verkoeling. In de tent staan grote ventilatoren en rondom de tent extra parasols.

„En we hebben normaal gesproken ook special effects, onder andere spuitende vlammen. Die hebben we er ook maar uitgesloopt. Al is dat voor tussen de oren, want uiteindelijk geeft dat maar heel even een warmteimpuls”, aldus Cremers. „We hebben ontzettend veel gedaan om de ergste warmte te bestrijden. We hebben er vertrouwen in dat het gezellig druk wordt, maar we gaan niet de aantallen aantikken van voorgaande jaren. Het hangt nu van de bezoeker af of ze ons willen omarmen.”

Zondag

Zondag, op de culinaire derde dag van de MP feesten zal het thema van dit jaar pas echt goed tot uiting komen: Griekenland. Een extra toepasselijk thema, niet alleen vanwege de temperaturen. „Tussen Griekenland en de gemeente Sittard-Geleen zitten nog wel wat parallellen”, lacht Cremers, waarmee hij doelt op het financiële toezicht. „De gemeente helpt ook mee met ons evenement, dus af en toe plagen we elkaar een beetje.”

Lees ook: Tropische temperaturen met extreem hoge zonkracht: ‘Goed smeren’

Om liefhebbers van de Formule 1 tegemoet te komen, wordt er op zondag een groot scherm neergezet, waarop de wedstrijd gevolgd kan worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →