Gridstraf Hamilton, Verstappen start vanaf eerste startrij

Print
Gridstraf Hamilton, Verstappen start vanaf eerste startrij

Afbeelding: ANP

Max Verstappen schuift een plaatsje naar voren op de startgrid van de Grand Prix van Oostenrijk. De Limburger start zondag niet als derde, maar als tweede na een straf voor Lewis Hamilton. ,,Ik neem de volle verantwoordelijkheid.‘’

Hamilton kondigde de gridstraf aan via zijn Instagram-pagina en enkele later kwam ook de bevestiging vanuit de FIA. ‘3 place penalty’, communiceerde de wereldkampioen van Mercedes, na zijn bezoekje aan de stewards. Daar moest hij zich verantwoorden voor het hinderen van Kimi Räikkönen in bocht zeven, aan het begin van de kwalificatie. Hamilton reed de Fin van Alfa Romeo overduidelijk in de weg, waardoor die zijn snelle ronde af moest breken.

De wereldkampioen en leider in het kampioenschap meldde eveneens via Instagram dat hij zich kan vinden in de straf. ,,Deze straf is compleet verdiend en kan ik dan ook makkelijk accepteren. Het was een fout van mijn kant en ik neem daar de volle verantwoordelijkheid voor. Er was in ieder geval geen opzet in het spel. Hoe dan ook, morgen is een nieuwe dag en een kans om op te staan.‘’

Lees verder onder de video.

,,Zijn ze consequent, dan moeten ze hem een straf geven’’, was Verstappen al eerder van mening voor de camera van Ziggo Sport. En zo geschiedde. Drie plaatsen gridstraf kreeg Hamilton, waardoor Verstappen opschuift naar P2 naast polesitter Charles Leclerc, Hamilton start nu niet als tweede, maar als vijfde. Valtteri Bottas start nu vanaf P3 en Lando Norris maakt de tweede startrij compleet.

Op het circuit zijn veel Nederlanders aanwezig om hun idool aan te moedigen. Een deel van hen reisde met een fanbus af naar Oostenrijk.

Lees verder onder de video.

Max Verstappen fanbus. Video: De Limburger