Zweden tegenstander Leeuwinnen in halve finale dankzij winst op Duitsland

Print
Zweden tegenstander Leeuwinnen in halve finale dankzij winst op Duitsland

Afbeelding: AFP

Zweden is woensdag de tegenstander van de Oranjevrouwen op het WK in Frankrijk. De Scandinavische ploeg boekte in Rennes een knappe zege op tweevoudig wereldkampioen Duitsland: 2-1.

Duitsland kwam op voorsprong via Lina Magull. Die nam de bal na een pass van Sara Däbritz goed aan en schoot de volley langs keepster Hedvig Lindahl. Zweden kwam echter al snel op 1-1. Sofia Jakobsson kreeg een lange pass van Linda Sembrant die daarmee de Duitse defensie verraste. Oog in oog met keepster Almuth Schult faalde de Zweedse niet.

Lees ook: Wervelend Oranje bereikt halve finales WK en Olympische Spelen

Vlak na rust viel de 2-1 voor Zweden. De kopbal van Fridolina Rolfö werd door de Duitse doelvrouw nog gekeerd, maar in de rebound schoot Stina Blackstenius hard binnen. Zweden vergat het duel met een derde treffer op slot te gooien, waardoor het nog spannend werd in de slotfase.

Nederland en Zweden treffen elkaar woensdag om 21.00 uur in Lyon. De andere halve finale, tussen titelverdediger Verenigde Staten en Engeland, is dinsdag om 21.00 uur en wordt eveneens in het stadion van Olympique Lyon afgewerkt.

Omdat de beste drie Europese landen zich automatisch plaatsen voor de Olympische Spelen, hebben Nederland, Engeland en Zweden nu ook een ticket voor volgend jaar naar Tokio op zak.

Wat vinden we nu eigenlijk van vrouwenvoetbal? Jay ging de straat op in Roermond. Bekijk de video.

De Straat op met Jay aflevering 4. Video: De Limburger