Video: Hulpdiensten massaal uitgerukt voor grote brand in kwekerij Meterik

Print

Video: Track ‘88

Meterik -

In de kassen van een kwekerij in Meterik heeft zondagochtend een zeer grote brand gewoed.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor de brand bij paprikakwekerij Litjens aan de Kempweg.

De eerste melding kwam iets voor half negen. Het vuur ontstond buiten. Plastic kratten hadden daar vlam gevat. De brand werd al snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ toen bleek dat het vuur was overgeslagen naar twee kassen. De brand ging korte tijd gepaard met enorme, zwarte rookontwikkeling, maar omdat die recht naar boven gingen, bleef de overlast voor de omgeving beperkt.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend. Er raakte niemand gewond bij de brand. Tegen half tien had de brandweer het vuur onder controle, er werd nog een uur nageblust.

De schade is behoorlijk, zegt Nicole Litjens van de kwekerij. Het bedrijf, dat ook vestigingen heeft in Velden en Melderslo, heeft in Meterik één grote kas, waar de brand in een deel heeft huisgehouden. „Op dit moment zijn we doende de schade te inventariseren. Een deel van de kas is in vlammen opgegaan. Een deel van de oogst is verloren, we moeten nog bekijken of en welk deel van de oogst gered kan worden. De voedselveiligheid gaat vóór alles.”

.