Man belandt bij sprong in publiek op festival bovenop 11-jarige jongen; verwondingen vallen mee

Print
Man belandt bij sprong in publiek op festival bovenop 11-jarige jongen; verwondingen vallen mee

Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Op Parkcity Live is zaterdag een 11-jarige jongen gewond geraakt nadat een man in het publiek sprong. Hij kwam na deze sprong bovenop de jongen terecht. De verwondingen blijken mee te vallen.

Dat schrijft de moeder van de jongen op facebook. Ze deed daar een oproep om de springer op te sporen. De man die sprong heeft zich inmiddels bij de familie gemeld.

Fractuur

De jongen werd met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij volgens de moeder een inzakkingsfractuur in zijn wervelkolom bleek te hebben. Daar bleek na een MRI-scan dat hij een gekneusde nek heeft. Bij de inzakkingsfractuur in de wervel blijken geen ruggenmerg of zenuwen beschadigd te zijn.

Het incident vond plaats omstreeks 22:00 uur in de Dance Area op het festival. Volgens de moeder sprong de man vanaf het podium in het publiek. Festivalorganisator Hans Paul Nieskens zegt dat het onduidelijk is of dat klopt. „Er staat voldoende security die verhindert dat mensen of het podium komen. Het zou ook kunnen dat de man vanaf de stage barrier voor het podium het publiek in gesprongen is.”

Scan

Nieskens benadrukt dat er voldoende beveiliging in de Dance Area staat. „Verder hebben we nauw contact met de ouders van de jongen. We wachten met spanning op de uitslag van de MRI-scan en hopen dat die positief uitvalt.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen