Sittard-Geleen zoekt vier nieuwe boa’s

Print
Sittard-Geleen zoekt vier nieuwe boa’s

Afbeelding: Robin Utrecht

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het ambtelijk apparaat van de gemeente Sittard-Geleen is op zoek naar vier fulltime buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s).

Het gaat daarbij niet om uitbreiding van het team, maar om het opvullen van gaten die zijn ontstaan door natuurlijk verloop laat een woordvoerder van de gemeente weten. „Twee van onze boa’s zijn doorgestroomd naar de hogere functie van wijkboa, twee anderen zijn vertrokken.”

Opsporen

In totaal patrouilleren nu achttien handhavers door de gemeente Sittard-Geleen. Met de toekomstige vier aanwinsten moet dat totaal dus weer op 22 komen. Een boa is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid, die bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Hij of zij kan verdachten aanhouden en mag boetes uitschrijven, maar is geen politieagent. Die heeft een algemene opsporingsbevoegdheid.

Promovideo

Speciaal voor de werving is ook een promovideo in het leven geroepen, waarin de nadruk ligt op het gastheer- of gastvrouwschap van de boa binnen de gemeente. Daarnaast is het de bedoeling dat de nieuwe boa’s zich onder meer gaan bezighouden met illegaal gedumpt afval en het handhaven van het parkeerbeleid. Met de video hoopt de gemeente specifiek jongere mensen aan te trekken voor de functie van boa, aldus de woordvoerder.

https://youtu.be/Q1AgKq6IZhk