Weer een concurrent minder voor Maastricht: Breda ziet af van organisatie Songfestival

Print
Weer een concurrent minder voor Maastricht: Breda ziet af van organisatie Songfestival

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Afbeelding: EPA

Het Eurovisie Songfestival zal volgend jaar niet plaatsvinden in Breda. De gemeente ziet toch af van de kandidatuur voor het evenement.

De beoogde locatie, het Breepark, voldoet wel aan alle vereisten, maar het blijkt financieel niet verantwoord te zijn om het evenement naar Breda te halen. Dat laat de gemeente weten.

Er zijn nog zes steden in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Maastricht. Eerder haakten Leeuwarden en Den Haag al af. Het dak van de locatie in Leeuwarden bleek niet hoog genoeg te zijn. Ook Den Haag mist een geschikte locatie.

Nederland mag het volgende songfestival organiseren, omdat Duncan Laurence won in Tel Aviv. Het was de eerste Nederlandse zege sinds 1975. Toen won Teach-in met het nummer Ding-a-Dong.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen