Kunst

‘Rembrandt’-portret van kunstenaar Laura Caris uit Weert te zien in Rijksmuseum

Print
‘Rembrandt’-portret van kunstenaar Laura Caris uit Weert te zien in Rijksmuseum

Kunstenaar Laura Caris met haar portret van Jochem Rietjens dat vanaf 15 juli in Amsterdam hangt. Afbeelding: Rijksmuseum

Laura Caris uit Weert is een van de 32 Limburgers die met een kunstwerk geïnspireerd door Rembrandt tot de eindselectie horen van de wedstrijd ‘Lang Leve Rembrandt’ die door het Rijksmuseum wordt georganiseerd.

Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, in de zomer van 2019 staat het Rijksmuseum in het teken van het publiek. Meer dan 8000 mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen.

Hiervan worden 563 inzendingen in het Rijksmuseum geëxposeerd onder de titel: ‘Lang Leve Rembrandt’. Op de verjaardag van Rembrandt, 15 juli, openen de kunstenaars zelf de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt, die tot en met 15 september te zien blijft in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Limburg

Van die 563 inzendingen komen er 32 uit Limburg, Laura Caris uit Weert (zie foto) is een van de gelukkigen. Pieter Roelofs, juryvoorzitter en hoofd schilder- en beeldhouwkunst over de inzendingen: „De aanstekelijke creativiteit van de kunstenaars en de diversiteit aan inzendingen maakte van de selectie en het samenstellen van de tentoonstelling een feest. De jongste deelnemer is vier, de oudste is in de negentig. Deze kunstenaars brengen een ode aan Rembrandt, een eerbetoon aan de kunst en aan het maken van kunst.”

Voor een volledig overzicht van de deelnemers:

https://www.rijksmuseum.nl/nl/lang-leve-rembrandt/eindselectie-lang-leve-rembrandt-bekend

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →