Gulpen-Wittem verbiedt gebruik van lachgas

Print
Gulpen-Wittem verbiedt gebruik van lachgas

Lachgas is gewoon te koop. Afbeelding: ANP XTRA

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De gemeente Gulpen-Wittem verbiedt het gebruik van lachgas als dat hinder oplevert voor anderen.

Op initiatief van de raadsfracties PRO en Balans is dat verbod opgenomen in de algemene plaatselijke verordening. Het voorstel van beide fracties is unaniem aangenomen door de raad.

Lachgas is gewoon te koop in de winkel. Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat vooral jongeren het gebruiken om high te worden. Dat leidt regelmatig tot lichamelijke klachten.

De gemeente kan de verkoop van lachgas niet verbieden, maar het nieuwe artikel in de apv biedt wel de mogelijkheid om op te treden als door het gebruik ervan hinder ontstaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen