Bouw je eigen vlieger bij Meterikse molen

Print
Bouw je eigen vlieger bij Meterikse molen

Vliegeren op het Meterikse veld met een zelfgebouwde vlieger. Afbeelding: Jan Duijf

Meterik -

Jongeren worden samen met hun vaders en opa’s uitgenodigd om op woensdag 24 juli deel te nemen aan een workshop vlieger bouwen bij de molen in Meterik.

Deelnemers hoeven alleen vliegertouw mee te nemen. De rest van de benodigde materialen wordt gratis ter beschikking gesteld. Ervaren vliegenbouwers zijn aanwezig voor technisch advies om een ‘spitse’ of een ‘zeskantse met zoes’ te bouwen. Ter gelegenheid van het project Oogsttijd 800 Jaar wordt de oogst bij de molen in augustus binnengehaald. Daarna is de akker ook beschikbaar voor vliegeraars. Na de graanoogst werden de lege stoppelvelden vroeger traditioneel in gebruik genomen door vliegeraars met zelfgebouwde vliegers. Deze werden gebouwd met papier, licht hout en aardappellijm. In het kader van Horst aan de Maas 800 herleeft deze traditie. Aanmelden voor deelname hoeft niet. Voor informatie over de workshop of molenbezoek: Thijs van Rens, tel. 06-42059946.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen