502 huisjes

Flinke renovatie bij vakantiepark De Lommerbergen Reuver: ‘het gaat gebeuren’

Print
Flinke renovatie bij vakantiepark De Lommerbergen Reuver: ‘het gaat gebeuren’

Het subtropisch zwembad van De Lommerbergen. Afbeelding: Landal GreenParks

Reuver -

Vakantiepark De Lommerbergen in Reuver krijgt een facelift. Alle huisjes en het centrale gebouw, met restaurant, winkel en zwembad, worden gerenoveerd.

„Het gaat gebeuren”, zegt algemeen directeur Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen tevreden. De 502 bungalows zijn van ongeveer 280 eigenaren. De bezitters van minstens 95 procent van de huisjes moesten afzonderlijk akkoord gaan, nadat eerder de vereniging van eigenaren al had ingestemd. Volgens Glaser heeft de overgrote meerderheid ‘ja’ gezegd tegen de opknapbeurt. De kosten bedragen ruim tien miljoen euro; gemiddeld 20.000 euro per huisje.

2,5 jaar

De kosten worden volgens een bepaalde sleutel verdeeld tussen eigenaren en vakantiepark. Hoe die verhouding is, wil Glaser niet vertellen. Nu de kogel door de kerk is, gaat de ingrijpende verbouwing in september van start. Het betreft een traject van 2,5 jaar, waarbij alle huisjes vanbinnen volledig worden leeggehaald. Alleen de buitenmuren blijven staan.

Volgens de directeur is tevens een contract gesloten met een looptijd van vijftien jaar. „Er zijn afspraken gemaakt voor nu en de toekomst, zodat daar geen discussie meer over bestaat. De levensduur van de inrichting van een huisje is acht, negen jaar. Maximaal”, aldus Glaser.

Zwembad

Ook het centrale gebouw, met restaurant, winkel en zwembad, wordt aangepakt. Het is zeventien jaar oud en aan vernieuwing toe, aldus Glaser. „Bijgebouwen worden gesloopt.” Hij wijst erop dat er overeenstemming over is bereikt met betrokken partijen, waaronder Landal en zijn moedermaatschappij. De verbouwing gebeurt in fases, zodat alle voorzieningen open blijven.

De Lommerbergen in Reuver werd ruim vijftig jaar geleden geopend. Het was het eerste park van Sporthuis Centrum, later omgedoopt in Center Parcs. Tegenwoordig is het eigendom van Landal GreenParks. Het aantal overnachtingen bedraagt 500.000 per jaar, De bezettingsgraad schommelt tussen de 75 en 85 procent, aldus Glaser.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen