Wervingscampagne

Chemelot is op zoek naar duizend nieuwe medewerkers

Print
Chemelot is op zoek naar duizend nieuwe medewerkers

Afbeelding: Stefan Koopmans

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond -

Chemelot heeft de komende tien jaar duizend nieuwe werknemers nodig. Om die binnen te halen, is het chemiecomplex in Geleen begonnen met een ambitieuze wervingscampagne.

Chemelot is met name op zoek naar zogenoemde procesoperators. De zorgen ervoor dat de fabrieken draaien, bewaken de veiligheid van de productie en zijn belast met onderhoud. Acht bedrijven op Chemelot, Anqore, Arlanxeo, Borealis, DSM, Fibrant, Sabic, OCI Nitrogen en Vynova, doen mee aan de wervingscampagne.

Zij-instromers

De campagne, getiteld ‘Durf jij met andere ogen naar jezelf te kijken? Word procesoperator op Chemelot!’, richt zich niet alleen op schoolverlaters, maar heel nadrukkelijk ook op zijinstromers. Ze worden centraal geworven via het Chemelot Career Center en vervolgens opgeleid via een leer-werktraject. De opleiding tot proces operator B of C is gratis en wie slaagt, krijgt gegarandeerd een baan, zegt Chemelot.

De bedrijven kijken daarbij niet alleen naar diploma’s: „je achtergrond maakt niet eens zoveel uit. Het gaat er vooral om dat je gevoel hebt voor techniek en vol energie aan een nieuw avontuur wil beginnen. Zelfs als je nu iets totaal anders doet, kun je over alle eigenschappen beschikken om operator te worden”, valt te lezen op de site van de wervingscampagne.

Groeien

Het is de bedoeling dat de eerste studenten na de zomer met hun opleiding beginnen. Chemelot heeft de nieuwe mensen hard nodig. Het chemiecomplex annex campus verwacht de komende jaren verder te groeien. Daarnaast zitten veel medewerkers van de Geleense fabrieken tegen hun pensioenleeftijd aan.