Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Het recept voor de ultieme aspergesoep komt uit Echt

Het recept voor de ultieme aspergesoep komt uit Echt

Het aspergeseizoen is officieel voorbij, maar er zijn nog genoeg witte en groene exemplaren verkrijgbaar om deze heerlijke soep mee te maken. Afbeelding: iStock

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Veel aspergesoepen heeft Ray Simoen al uitgeprobeerd. Geen enkele kon bekoren. Nu eens te dun en vlak, dan weer te papperig en melig. In Echt kreeg hij het recept van een soep die onweerstaanbaar lekker is.

De Limburgse haute cuisine nam afgelopen weekeinde in de Kasteeltuinen van Arcen afscheid van het aspergeseizoen 2019 met, als vanouds, groot vertoon van vakmanschap en creativiteit. Toegejuicht door vele Spargel Schlachtenbummler uit binnen- en buitenland, want een legioen aspergeliefhebbers was uit de Zwitserse Alpen afgedaald om de laatste AAA’s van het jaar te eten in de gouden driehoek van het roomblanke genot.

Als amateuraspergekok word je stil van al die culinaire virtuositeit met de witte ...