Meester Max genomineerd voor internationale award

Print
Meester Max genomineerd voor internationale award

Rob Surminski, intiatiefnemer van Meester Max, is trots op de nominatie. Afbeelding: Rob Surminski

Melderslo -

Meester Max, een onderwijsinitiatief van Rob Surminski uit Melderslo, is genomineerd voor de NBCC Stronger Together Award 2019. Deze wordt uitgereikt op 11 juli in het Conservatorium Hotel in Amsterdam tijdens het North Sea Neighbours Dinner. Op de nominatielijst staan naast Meester Max ook Heineken, Philips, Schiphol, Unilever en Tony’s Chocolonely.

„Voor een kleine onderneming, zoals Meester Max, is het een hele eer om in dit rijtje met genomineerden te staan. Als entrepreneur én als docent is het hard werken. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook achter de schermen. Ontwikkeling van het lesmateriaal, marketing, boekhouding, contact met klanten, social media, noem maar op! De nominatie is een erkenning voor het hele team. We zijn flink aan het groeien. Vanuit Nederland en Engeland werken we hard om alle specifieke expatsituaties zo goed mogelijk te kunnen begrijpen. Door maatwerk te leveren, krijgen de leerlingen precies wat ze nodig hebben. Het kost veel energie, maar de energie die je krijgt van de lessen is minstens zo veel”, aldus een trotse Surminski.

Nederlandse les op maat

Om te bepalen wie er uiteindelijk met de award vandoor gaat, beoordeelt de jury de genomineerden op omzetgroei, mediaprofiel, inspiratie/motivatie, creëren van nieuwe banen en de manier van innovatie. Meester Max verzorgt sinds 2016 Nederlandse les op maat aan (kinderen van) expats verspreid over de hele wereld op niveau basisschool, voortgezet onderwijs en volwassenen. Vanwege de flexibiliteit die Meester Max biedt, bepaalt de ouder zelf hoe lang de les duurt, waar deze plaatsvindt en wat de belangrijkste doelen zijn. Sinds de oprichting zijn er door het onderwijsinitiatief al meer dan duizend lessen verzorgd aan ruim zestig leerlingen. Zelf woont Surminski inmiddels vier jaar in Engeland waar hij naast Meester Max werkzaam is als docent Nederlands op de Halcyon London International School en op de ACS International School in Cobham. Eerder werkte hij in het onderwijs in Nederland. Surminski: „Ik heb altijd interesse gehad in internationaal onderwijs. Daarbij stimuleer ik leerlingen graag in het zelf creatief nadenken en hun talenten benutten. De taal en cultuur van Engeland bieden nieuwe uitdagingen. En daarbij ligt het redelijk ‘dichtbij’, zodat ik binnen een paar uur terug bij vrienden en familie in Nederland kan zijn.”

Uitdaging

Surminski: „Wij dagen de andere genomineerden uit om eens te kijken naar hoe zij hun werknemers in het buitenland (en anderstalige werknemers in Nederland) tegemoetkomen op het gebied van Nederlandse les. Worden ze naar een van de grote spelers op de markt gestuurd en krijgen ze een one-size-fits-all-pakket? Wordt er een bedrag ter beschikking gesteld voor de expats en hun kinderen? Steeds meer ouders komen bij ons terecht en krijgen dan de lessen die geheel zijn toegespitst op hun eigen leerdoelen. We hoeven dus niet per se alle opdrachten uit alle lesmethodes uit te voeren, maar we gebruiken wel lesmethodes om de vaardigheden op de verschillende taalonderdelen te ontwikkelen. Bij een eventuele terugkeer naar Nederland kunnen leerlingen dan gewoon instromen in een klas bij leeftijdsgenoten.”

Glaasje op de nominatie

De NBCC Stronger Together Award heeft als doel de voordelen van het gebruik van de sterke banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te laten zien. Doordat Meester Max 50% Nederlands en 50% Engels is, sluit het naadloos aan bij het gestelde doel. „Op 13 juli hebben wij de Meester Max Dag in Utrecht. We komen dan met het hele team bij elkaar en zullen zeker een glaasje champagne drinken op de nominatie”, besluit Surminski. Wie interesse heeft om naast het doceren voor de klas een paar uur online Nederlandse les te geven aan leerlingen in het buitenland, kan een kijkje nemen op www.meestermax.nl