Bakkerij Korsten uit Weert is door rechtbank failliet verklaard

Print
Bakkerij Korsten uit Weert is door rechtbank failliet verklaard

Teleurgestelde klanten voor de deur van bakkerij Korsten dinsdag, de acht filialen in Weert, Nederweert en Budel bleven gesloten en het bedrijf is failliet verklaard. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bakkerij Korsten uit Weert is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Voor een overname van de acht filialen hebben zich al kandidaten bij curator Peter Brouns gemeld.

In Weert reageren mensen geschrokken als ze de gesloten deuren van de bakkerij zien die al sinds 1932 in de vlaaienstad gevestigd is. „Het is ook een schok voor de familie zelf”, zegt curator Peter Brouns. „Maar ze kampten met een teruglopende omzet - zeker in de warme zomer vorig jaar-, grote concurrentie en schaarste op de arbeidsmarkt. Geen heel zware verliezen maar investeringen om achterstanden in het onderhoud weg te werken, konden niet meer worden gedaan.”

De 90 medewerkers die op de loonlijst staan, zijn maandagavond over het aanstaande faillissement geïnformeerd en worden woensdag door directie en curator bijgepraat. Brouns heeft dinsdag al een eerste gesprek gevoerd met een overnamekandidaat en in totaal zouden al vier partijen interesse hebben. Brouns: „Het gaat om een goed product, goede locaties en een gevestigde naam. De komende week gaan we verder onderzoeken hoe we de werkgelegenheid kunnen behouden.”

Aan de Maaspoort in Weert is bakkerij Korsten in 1932 begonnen door Mathieu Korsten die als werknemer van bakkerij Bocken diens zaak overnam en inmiddels is de derde generatie actief. De hoofdvestiging van bakkerij Korsten is nog steeds aan de Maaspoort, in totaal heeft het bedrijf zes filialen in Weert, een in Nederweert en een in Budel. In januari dit jaar verhuisde het filiaal aan de Friezenstraat in de Weerter wijk Leuken nog naar het nieuwe winkelcentrum aan het Sint Jobplein. De winkel aan de Limburglaan is toen ook gesloten maar in maart heeft Korsten de bakkerij van Puts aan de Graafschap Hornelaan overgenomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen