Schreurs Personenvervoer in Roermond failliet

Print
Schreurs Personenvervoer in Roermond failliet

Taxibedrijf Schreurs aan de Schipperswal Afbeelding: Streetview

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Schreurs Personenvervoer, verantwoordelijk voor een groot deel van het taxivervoer in de regio Roermond, is failliet. Voorlopig blijven de circa 120 medewerkers wel nog doorwerken.

Personeel van het bedrijf werd maandagavond geïnformeerd over de onheilstijding. Het faillissement werd dinsdag door de rechtbank in Maastricht uitgesproken. Volgens directeur Marlies van de Venne-Schreurs verkeerde het bedrijf al langer in zwaar weer en ligt de reden van het faillissement in de geringe winstmarges in de taxiwereld. „Er zijn genoeg opdrachten, maar de tarieven gaan omlaag terwijl de kosten stijgen. Wat daarbij ook een rol speelt volgens het bedrijf is dat de overheid flink bezuinigt op het taxivervoer voor awbz en wmo en zorgverzekeraars de tarieven niet meer verhogen of zelfs verlagen.”

Overname

De dienstverlening aan onder meer klanten, patiënten en leerlingen zal door het faillissement niet worden beïnvloed zo benadrukt het bedrijf. Als curator is Haico Dings van Huver advocaten benoemd. Hij is in gesprek met andere vervoersbedrijven om te kijken of op korte termijn een overname mogelijk is. In de loop van volgende week moet daarover meer duidelijkheid komen. Van de Venne-Schreurs laat weten dat zij het bedrijf in ieder geval niet meer voort gaat zetten.

Historie

Schreurs Personenvervoer is het grootste taxibedrijf in Roermond en omstreken. In september van dit jaar zou het bedrijf 71 jaar hebben bestaan. Herman Schreurs startte het bedrijf ruim zeventig jaar geleden op de Willem II-singel in Roermond. Inmiddels is het bedrijf gevestigd aan de Schipperswal in Roermond en heeft het een wagenpark van circa vijftig voertuigen.

„Het is nu afwachten voor het personeel hoe het verder gaat”, vertelt Van de Venne-Schreurs. „We proberen in ieder geval zo goed mogelijk voor ons personeel te zorgen, voor zover dat als directie binnen onze mogelijkheden ligt uiteraard.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen