Nieuwe aanknopingspunten in cold case Sjef Klee na politieonderzoek op vijver

Tijdens de zoekactie op de vijver in Treebeek zijn enkele interessante zaken boven water gehaald.

Redactie

Dat meldt de politie dinsdagmiddag. De aangetroffen objecten worden met het oog op een mogelijk verband met de cold case Sjef Klee nader onderzocht door deskundigen.

Dinsdagochtend startte de politie na nieuwe aanwijzingen met een boot met specialistische apparatuur een onderzoek in de vijver aan de Emmaweg. De aangetroffen zaken zijn veiliggesteld en worden de komende tijd door technische medewerkers onderzocht.

Lees ook: Publieksacties voor doorbraak in moordzaak Sjef Klee (26)

De zoekactie trok veel aandacht van het publiek in Treebeek. Politieagenten hebben ook gesproken met wandelaars en passanten die een kijkje kwamen nemen aan de vijver. Dit heeft ook enkele tips opgeleverd die door het onderzoeksteam worden meegenomen in het lopende onderzoek.

Doodgeschoten

De vijver aan de Emmaweg is niet ver van de plek waar het lichaam van Sjef Klee zondagochtend 10 september 1995 werd teruggevonden. Hij was doodgeschoten. De politie heeft begin van deze maand het onderzoek in deze cold case geopend. Een speciaal samengesteld onderzoeksteam zet alles op alles om na bijna 24 jaar alsnog te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.

Lees ook: Politie doet dringend beroep op inwoners Brunssum in moordzaak uit 1995

Een uitzending van Opsporing Verzocht leverde eerder twee bruikbare tips op. Eerder stond de politie met een mobiele post in Treebeek. Ook dat leidde tot informatie die in het onderzoek wordt meegenomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal