College Maastricht wil scholenfusie ondanks verzet

Print
College Maastricht wil scholenfusie ondanks verzet

Het VMBO Maastricht maakt onderdeel uit van de fusieplannen. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

“Teleurstellend.” Dat is de reactie van het Maastrichtse college op het ‘nee’ van de medezeggenschapsraden van het Sint Maartenscollege en het Porta Mosana College op de fusieplannen van de twee scholen. De vmbo-afdelingen van deze scholen vormen samen het VMBO Maastricht.

‘Penibel’

Volgens antwoorden van b & w op vragen van PvdA-raadslid Maren Slangen, zijn ‘alle alternatieven voor de fusie gewogen en onmogelijk gebleven’. Verder schrijft het college dat de krimp, de financiële situatie van LVO in Maastricht maar vooral de ‘verschraling van het onderwijsaanbod en de penibele toestand waarin het vmbo in Maastricht verkeert’ geen verder uitstel van de fusie toelaat.

De gemeente Maastricht heeft, net als alle andere gemeenten in Nederland, geen bevoegdheden wat betreft het fuseren van scholen maar schrijft ‘in nauw contact te zullen blijven met LVO over de voortgang’. Volgens het college is de ‘nee’ namelijk nog niet het einde van het traject en gaat LVO wederom in overleg met de mr-en ‘om te kijken of er toch overeenstemming kan worden bereikt.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen