Dier van de week

Dier van de week: Beau

Print
Dier van de week: Beau

Beau. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Beau. Een kat met een gouden hartje die verlangt naar een schoot waarop veel slaapjes gedaan kunnen worden.

Leukste kenmerk?

„Beau is een echte schootkat en ze is werkelijk verzot op het contact met mensen. Ze loopt je achterna en kruipt direct op schoot zodra jij lekker op de bank ploft. Zoek je een knuffelige kat? Zoek dan niet verder!”

Favoriete bezigheden?

„Beau is niet het meest ondernemende type en vraagt niet veel van haar toekomstige baas. Veel knuffels, vriendelijke woorden en aaien over haar bolletje is waar ze het allergekst op is.”

Is Beau een sociale kat?

„Beau is ontzettend lieve en sociale kat voor de mensen die ze kent. Ze is geen fan van onbekende mensen, kinderen en veel bezoek. Geef haar een fijne baas zonder al teveel toeters en bellen en Beau is blij.”

Heeft zij ook nog minpuntjes?

„Haar onzekerheid richting onbekende mensen kun je als een minpuntje zien. Beau zal echter nooit uitvallen of agressief reageren. Door haar onzekere kant hecht ze zich enorm aan haar baas en vindt ze het ook best lastig als het baasje haar alleen thuis laat.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Voor Beau hopen we een rustig huisje te vinden, zonder andere huisdieren en kinderen. Het zou geweldig zijn als haar toekomstige baas veel thuis is, want Beau is niet graag alleen. Dankzij haar zachtaardige karakter is het ook een feest om bij haar te zijn en wil je stiekem ook helemaal niet weg van thuis!”

Kun jij Beau een plekje bieden? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en kom snel met haar kennismaken.