Verbijstering bij agent: kindertrommeltje met xtc en coke achtergelaten in trein

Print
Verbijstering bij agent: kindertrommeltje met xtc en coke achtergelaten in trein

De harddrugs in het trommeltje. Afbeelding: Twitter

In een stilstaande trein in Alkmaar is recent een zeer opmerkelijke vondst gedaan. Medewerkers van de NS stuitten in een van de coupés op een vrolijk kindertrommeltje waar geen brood in zat, maar harddrugs. ,,Als een kind dit vindt, denkt hij dat het snoepjes zijn.”

Volgens de politie gaat het om een kindertrommeltje waar normaal gesproken postzegels in bewaard kunnen worden. Op de voorkant staan de bekende animatiefiguren Buurman en Buurman afgebeeld. De inhoud is echter minder onschuldig dan de buitenkant doet vermoeden: in het trommeltje zitten wikkels cocaïne en xtc-pillen.

‘Extra straf’

Na de vondst, die al op zondagochtend 23 juni werd gedaan, kreeg de politie een melding binnen van de NS. Een wijkagent die betrokken is bij de zaak bericht er vandaag pas over op zijn Twitterpagina. Hij is boos op diegene die het trommeltje onbeheerd heeft achtergelaten.

,,Als zo’n dealer gepakt wordt, verdient hij extra straf (vind ik). Als een kind dit vindt, denkt hij dat het snoepjes zijn”, schrijft hij. Het is nog niet duidelijk wie de harddrugs in de trein heeft achtergelaten en waarom hij hiervoor een kindertrommeltje heeft gebruikt.

‘Walgelijke figuren’

Onder de tweet van de wijkagent reageren veel mensen die net als hij de actie niet kunnen begrijpen. ,,Walgelijke figuren. Kunnen die gasten echt geen hersens gebruiken”, schrijft iemand. ,,Wat zijn er toch nare mensen”, laat een ander weten.