Van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum eind augustus naar Pieter Baan Centrum

De van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum gaat eind augustus naar het Pieter Baan Centrum voor psychologisch onderzoek. Dat laat zijn advocaat Serge Weening weten.

Benti Banach

Medio augustus is de eerste rechtszitting in het proces tegen de 27-jarige Brunssummer. Tijdens de pro-formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Niet lang daarna gaat H. naar het Pieter Baan Centrum in Almere. Daar proberen psychologen en psychiaters zich een beeld te vormen van de toerekeningsvatbaarheid van H. ten tijde van de moorden. Hij ontkent de moorden te hebben gepleegd.

Hond uitlaten

H. wordt ervan verdacht op 4 mei in Den Haag, waar hij een kamer huurde, een 54-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht toen zij haar hond uitliet in de Scheveningse Bosjes. Drie dagen later zou H. op de Brunssummerheide twee Heerlenaren, van 63 en 68 jaar, met messteken hebben gedood. Ook zij waren hun hond aan het uitlaten. Hun lichamen zijn op honderd meter afstand van elkaar gevonden.

Ontsnappen

Na de vondst van de lichamen op de Brunssummerheide is H. twee keer bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht geweest, waar hij eerder al in behandeling is was. De avond na de moorden op de heide wist hij bij Mondriaan te ontsnappen door stoelen op de binnenplaats te stapelen en over de muur te klimmen. Hij kwam dezelfde avond terug, begeleid door zijn ouders. Woensdagochtend is hij opnieuw verdwenen, waarop Mondriaan de politie waarschuwde. Op woensdagavond 8 mei is hij op de openbare weg in Margraten aangehouden. H. zit in de gevangenis in Vught. Serge Weening wil verder niets kwijt over de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal