Van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum eind augustus naar Pieter Baan Centrum

Print
Van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum eind augustus naar Pieter Baan Centrum
Maastricht / Itteren / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum gaat eind augustus naar het Pieter Baan Centrum voor psychologisch onderzoek. Dat laat zijn advocaat Serge Weening weten.

Medio augustus is de eerste rechtszitting in het proces tegen de 27-jarige Brunssummer. Tijdens de pro-formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Niet lang daarna gaat H. naar het Pieter Baan Centrum in Almere. Daar proberen psychologen en psychiaters zich een beeld te vormen van de toerekeningsvatbaarheid van H. ten tijde van de moorden. Hij ontkent de moorden te hebben gepleegd.

Hond uitlaten

H. wordt ervan verdacht op 4 mei in Den Haag, waar hij een kamer huurde, een 54-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht toen zij haar hond uitliet in de Scheveningse Bosjes. Drie dagen later zou H. op de Brunssummerheide twee Heerlenaren, van 63 en 68 jaar, met messteken hebben gedood. Ook zij waren hun hond aan het uitlaten. Hun lichamen zijn op honderd meter afstand van elkaar gevonden.

Ontsnappen

Na de vondst van de lichamen op de Brunssummerheide is H. twee keer bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht geweest, waar hij eerder al in behandeling is was. De avond na de moorden op de heide wist hij bij Mondriaan te ontsnappen door stoelen op de binnenplaats te stapelen en over de muur te klimmen. Hij kwam dezelfde avond terug, begeleid door zijn ouders. Woensdagochtend is hij opnieuw verdwenen, waarop Mondriaan de politie waarschuwde. Op woensdagavond 8 mei is hij op de openbare weg in Margraten aangehouden. H. zit in de gevangenis in Vught. Serge Weening wil verder niets kwijt over de zaak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee